Bedrijfsoefentherapie

De cursus bedrijfsoefentherapie is geschikt voor oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Hierin borduren we voort op de kennis die je al hebt als oefentherapeut en gaan we de diepte in met betrekking tot wet- en regelgeving, handelen in bedrijfssituaties en uiteraard zaken zoals het instellen van de werkplek. Zo leer je mensen met arbeid gerelateerde klachten goed helpen.

Tijdens de cursus Bedrijfsoefentherapie leer je mensen met arbeid gerelateerde klachten te begeleiden. Je analyseert of er een relatie is tussen de fysieke klachten van een werknemer en diens werkzaamheden. Daarnaast leer je een plan van aanpak te maken over hoe je een werknemer kunt begeleiden. Het doel is om de fysieke klachten tijdens het werken te verminderen en ervoor te zorgen dat de betreffende medewerker niet uitvalt op de werkvloer. Dit kan voor bedrijven of organisaties natuurlijk een enorme kostenbesparing betekenen.

 

Werkplek inrichten-01
Werkplek advies

Oefentherapeuten

Bij werknemers heeft de therapeut bij de behandeling logischerwijs ook te maken met een tweede partij; de organisatie. In de cursus gaan we daarom in op verschillende vraagstukken. Hoe betrek je de organisatie bij het proces en wat communiceer je naar andere partners zoals de bedrijfsarts? Met deze cursus richten wij ons op oefentherapeuten die mensen begeleiden bij een breed scala aan arbeid gerelateerde klachten. Wij willen met deze cursus bereiken dat oefentherapeuten in staat zijn om alle arbeid gerelateerde zaken die van invloed zijn op de klachten te observeren en met elkaar te verbinden om deze vervolgens te beïnvloeden. Het resultaat is dan dat de werknemer zo goed mogelijk functioneert!

20 tips voor ergonomisch werken

Arrow black rechts

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.

Contact

stuur een berichtje of bel ons gerust even op! We helpen je dan graag verder.

Patrick Scheer

We gaan graag met je in gesprek om een goed advies te formuleren. Dit kan desgewenst ook met een (video-)
belafspraak. Dus neem gerust contact met ons op.

Patrick Scheer 01