Ergonomisch werken, wat is dat eigenlijk?

Met ergonomisch werken bedoelen we dat er wordt gewerkt op een manier die zo min mogelijk nadelige invloed heeft op het comfort en de productiviteit van de medewerker. Hoe deze ideale situatie wordt bereikt verschilt per persoon. Dat is waar onze expertise om de hoek komt kijken. Benieuwd hoe dat zit? We vertellen het je graag!

Hoe begin ik met ergonomisch werken?

Omdat ieder mens anders in elkaar steekt is ook ergonomisch werken voor iedereen anders, evenals dat bedrijven en werkplekken van elkaar verschillen. Dit is ook de reden dat wij vrijwel altijd maatwerk leveren; er bestaan eigenlijk geen oplossingen die voor iedereen gegarandeerd een perfecte situatie opleveren. Wel kun je proberen om zelf verbeteringen door te voeren. Hieronder staan enkele tips weergegeven waar je mee aan de slag zou kunnen gaan.

  • Probeer de muis naast het toetsenbord, binnen de breedte van de schouders, te gebruiken.
  • Werk je vaak op een laptop? Dan is het verstandig om deze op een standaard te plaatsen en een losse muis en toetsenbord te gebruiken.
  • Een goede richtlijn voor de afstand tot je beeldscherm is één armlengte.
  • Wissel beeldschermwerk af met andere taken.
  • Probeer regelmatig te rekken en strekken.

Wat levert het op?

Met gezond ergonomisch werken voorkom je fysieke klachten of dring je deze terug tot een minimum. In de eerste plaats is dat voor de werknemer ontzettend prettig, maar het levert daarnaast ook voordelen voor de werkgever op. Ergonomisch werken verlaagt niet alleen het verzuimpercentage, maar maakt medewerkers ook productiever en bovenal gelukkiger.

Een beeldschermwerker met een ergonomische werkplek kan al snel zo’n 10% productiever zijn dan een medewerker zonder. Tel maar uit wat dat op jaarbasis oplevert.

Zo gaan wij voor je aan de slag

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar vaak worden we pas ingeschakeld wanneer er al problemen zijn. In dat geval is het belang van een deskundige blik extra groot. We nemen contact op en komen spoedig langs om een werkplekonderzoek uit te voeren. Samen met de medewerker worden de klachten en de werkzaamheden besproken, waarna de werkplek zelf wordt geanalyseerd. Hierop volgt een rapportage met specifieke aanbevelingen op maat om de situatie te verbeteren. Uiteraard helpen wij ook bij de implementatie hiervan en kan de medewerker alle producten naar hartenlust uitproberen. We willen 100% tevredenheid bieden en staan dan ook voor je klaar totdat we dit hebben gerealiseerd!

De 20 beste tips om ergonomisch te werken

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.

De voordelen van ergonomisch werken

Wij zouden het fantastisch vinden wanneer werkelijk iedereen op zijn of haar manier ergonomisch kan werken. Het levert immers ontzettend veel voordelen op. De belangrijksten daarvan staan hieronder overzichtelijk op een rij.

  • Verlaagt verzuim: Ergonomisch werken verkleint de kans op fysieke klachten en verlaagt daarmee het verzuimpercentage.

  • Vergroot werkplezier: Een passende, comfortabele werkplek maakt het veel gemakkelijker om plezier te hebben in het werk.

  • Maakt je werk efficiënter: Meer gedaan krijgen in minder tijd dankzij slimme hulpmiddelen en werkwijzen.

  • Bespaart kosten: Verzuim is altijd duurder dan het voorkomen van klachten.

Ervaringen van anderen

Onze klanten beoordelen ons met een 8,6!

Een klein overzicht van onze klanten

Aan de slag met ergonomisch werken?

Via de onderstaande button kun je onze 20 belangrijkste tips opvragen, zodat je hier meteen mee aan de slag kunt gaan.
Stuur mij de 20 tips