Ergonomisch werken:
wat is dat eigenlijk?

Met ergonomisch werken bedoelen we dat er wordt gewerkt op een manier die zo min mogelijk nadelige invloed heeft op het comfort en de productiviteit van de medewerker. Hoe deze ideale situatie wordt bereikt verschilt per persoon. Dat is waar onze expertise om de hoek komt kijken. Benieuwd hoe dat zit? We vertellen het je graag!

Werkplekonderzoek-01

Hoe begin ik met ergonomisch werken?

Omdat ieder mens anders in elkaar steekt is ook ergonomisch werken voor iedereen anders, evenals dat bedrijven en werkplekken van elkaar verschillen. Dit is ook de reden dat wij vrijwel altijd maatwerk leveren; er bestaan eigenlijk geen oplossingen die voor iedereen gegarandeerd een perfecte situatie opleveren. Wel kun je proberen om zelf verbeteringen door te voeren. Hieronder staan enkele tips weergegeven waar je mee aan de slag zou kunnen gaan.

Wat levert het op?

Met gezond ergonomisch werken voorkom je fysieke klachten of dring je deze terug tot een minimum. In de eerste plaats is dat voor de werknemer ontzettend prettig, maar het levert daarnaast ook voordelen voor de werkgever op. Ergonomisch werken verlaagt niet alleen het verzuimpercentage, maar maakt medewerkers ook productiever en bovenal gelukkiger.

Een beeldschermwerker met een ergonomische werkplek kan al snel zo’n 10% productiever zijn dan een medewerker zonder. Tel maar uit wat dat op jaarbasis oplevert.

Bedankt contact

Zo gaan wij voor je aan de slag

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar vaak worden we pas ingeschakeld wanneer er al problemen zijn. In dat geval is het belang van een deskundige blik extra groot. We nemen contact op en komen spoedig langs om een werkplekonderzoek uit te voeren. Samen met de medewerker worden de klachten en de werkzaamheden besproken, waarna de werkplek zelf wordt geanalyseerd. Hierop volgt een rapportage met specifieke aanbevelingen op maat om de situatie te verbeteren. Uiteraard helpen wij ook bij de implementatie hiervan en kan de medewerker alle producten naar hartenlust uitproberen. We willen 100% tevredenheid bieden en staan dan ook voor je klaar totdat we dit hebben gerealiseerd!

De voordelen van ergonomisch werken

Wij zouden het fantastisch vinden wanneer werkelijk iedereen op zijn of haar manier ergonomisch kan werken. Het levert ontzettend veel voordelen op. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen overzichtelijk op een rij.

Ergonomisch werken verkleint de kans op fysieke klachten en verlaagt daarmee het verzuimpercentage.

Een passende, comfortabele werkplek maakt het veel gemakkelijker om plezier te hebben in het werk.

Meer gedaan krijgen in minder tijd dankzij slimme hulpmiddelen en werkwijzen.

Verzuim is altijd duurder dan het voorkomen van klachten.

20 tips voor ergonomisch werken

Arrow black rechts

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.

Wat zeggen onze klanten

Contact

stuur een berichtje of bel ons gerust even op! We helpen je dan graag verder.

Patrick Scheer

We gaan graag met je in gesprek om een goed advies te formuleren. Dit kan desgewenst ook met een (video-)
belafspraak. Dus neem gerust contact met ons op.

Patrick Scheer 01

De 20 beste tips om ergonomisch te werken

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.