Over Fixx Ergonomics

Fixx Ergonomics adviseert bedrijven over gezond en veilig werken op kantoor en thuis. Onze focus ligt daarbij op het vergroten van de inzetbaarheid van alle medewerkers. Dat doen wij zowel preventief als curatief. Met gezond ergonomisch werken beperk je eventuele gezondheidsrisico’s van de medewerkers tot een minimum. Het verlaagt niet alleen het ziekteverzuim, maar het vergroot het werkplezier en de productiviteit. En daar heb je als werkgever groot voordeel van.

Onze diensten gaan van een individueel werkplekadvies tot het verzorgen van diverse trainingen tot aan het leveren van kantoormeubilair en ergonomische hulpmiddelen. 

“Als ik zie dat een medewerker zich weer fijn en comfortabel voelt, is dat echt fantastisch.”

– Patrick Scheer – 
ergonomisch adviseur en eigenaar Fixx Ergonomics

Over Patrick

het gezicht achter Fixx Ergonomics

Patrick Scheer is de eigenaar van en oprichter van Fixx Ergonomics. Hij is  ergonomisch adviseur met daarnaast een paramedische achtergrond als Manueel Therapeut en oefentherapeut Cesar.

“Ik heb echt een schitterend vak al zeg ik het zelf. Het is toch geweldig als je mensen op een zodanige manier kunt helpen dat zij weer klachtenvrij en comfortabel achter een beeldscherm kunnen werken? En daarmee voorkomen we uitval.

Om klachtenvrij te kunnen werken is het een voorwaarde dat de werkplek is afgestemd op de medewerker. Dit is maatwerk, want we zijn per slot van rekening allemaal uniek. In een ontspannen sfeer zoek ik samen met de medewerker naar de aanpassingen die nodig zijn om de werkplek zo optimaal mogelijk te maken, daarbij kijk ik naar de persoon, de lichamelijke klachten die er zijn en het werk wat moet worden gedaan. Mijn stijl van werken kenmerkt zich als laagdrempelig, oplossingsgericht en het geven van onderbouwde adviezen.

Als ik niet aan het werk ben, dan besteed ik veel aandacht aan mijn gezin. Wekelijks sta ik langs de lijn om mijn kinderen te supporten. Daarnaast geef ik voetbaltraining aan het team van mijn zoon en fluit ik zo af en toe eens een hockeywedstrijd van mijn dochter.”

“Al vanaf mijn 19e kamp ik al met schouderklachten. Mijn beroep als kapster heb ik niet lang kunnen doen. Inmiddels 4 operaties en een aantal verschillende banen verder, kwam ik op kantoor terecht. Mijn werkplek bleek al jaren niet ergonomisch. Werkelijk alles is op mij aangepast, zelfs de armleuningen zijn speciaal voor mij op maat gemaakt. Deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat ik werkzaam kan blijven en uit de ziektewet ben gekomen! Patrick (en vader) hartelijk bedankt voor alles!”

Laten we afspreken

Wij adviseren je graag welke dienst het beste aansluit bij het vraagstuk binnen jouw organisatie. Neem contact met ons op, dan sparren we samen over de beste oplossing.