Over Fixx Ergonomics

Veel beeldschermwerkers hebben lichamelijke klachten. Daarbij kun je denken aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten of pijn in de onderrug. De oplossing lijkt eenvoudig.  Je koopt online een nieuwe muis of schaft een andere bureaustoel aan en hoopt dat je klachten overgaan. Echter moet een muis wel passen bij de afmetingen van je hand, en is die bureaustoel wel perfect afgestemd op jouw lichaam? Gezond, veilig en productief werken implementeren vraagt in dergelijke gevallen om deskundig advies en dat is precies waar we ons bij Fixx voor inzetten.

Het is dan ook onze droom dat klachten als gevolg van beeldschermwerk niet meer bestaan. Dat eenieder op een comfortabele werkplek, die goed bij de werkzaamheden past, zijn werk kan doen. Productief werken in een fijne sfeer, zonder belemmeringen. Daar krijgen we nieuwe energie van!

Werkplek advies
Bedankt contact

Persoonlijk en deskundig

Iemand die kijkt hoe je werkt, die voelt waar de spierspanning ziet en die luistert naar je verhaal. Iemand die elke spier van het menselijke lichaam kent, die de klachten kan verbinden met je werkhouding en die de verkoop van ergonomische producten ziet als hulpmiddel en niet als doel op zich. Dat is belangrijk, want iedereen is anders. Daarom werken we meestal één op één. Samen zoeken we naar de optimale aanpassingen voor je werkplek, zodat je voortaan zonder lichamelijke klachten kunt werken. Daarnaast kijken we ook of en, zo ja, hoe je efficiënter kunt werken. Met twee beeldschermen bijvoorbeeld, of door vaak voorkomende toetsenbordhandelingen onder één knop op te slaan. Deze persoonlijke aanpak vinden we ontzettend belangrijk.

Hoe wij ons onderscheiden

Met een therapeutische achtergrond, grote passie voor een gezonde werkomgeving en uitgebreide kennis van ergonomische producten helpen we jou om gezond en ergonomisch te werken.

In een ontspannen sfeer zoeken we samen naar de aanpassingen die nodig zijn om jouw werkplek comfortabel te maken. We houden rekening met jou als persoon, eventuele fysieke klachten en uiteraard je werkzaamheden. Tegelijkertijd kijken we naar de mogelijkheden op de werkplek. Hoe kun je bijvoorbeeld je werk efficiënter doen? Heb je wel eens aan de voordelen van een tweede beeldscherm gedacht? We adviseren niet klakkeloos producten, maar kijken goed naar de specifieke situatie en ontwikkelen samen met jou de best passende oplossing.

Trainingen

Over Patrick

Het gezicht achter Fixx Ergonomics

In mijn werk als ergonomisch adviseur kan ik de studies die ik gedaan heb, Cesartherapie en manuele therapie, perfect combineren. Cesartherapie richt zich op het aanleren van gezond bewegingsgedrag om klachten te verhelpen, terwijl manuele therapie zich richt op het verbeteren van de manier waarop de gewrichten van ons lichaam bewegen. Beide behandelmethoden kijken naar de mens als geheel en niet alleen naar de plek waar men de pijnklachten ervaart.

Mijn grootste drijfveer is mensen bewust te maken van het feit dat zij zelf heel veel kunnen doen om fysieke klachten te voorkomen. Vaak kun je met kleine aanpassingen, qua houding en manier van bewegen, al veel resultaat bereiken. Persoonlijke aandacht voor iedere medewerker vind ik daarbij van essentieel belang. Ieder mens is tenslotte uniek.

In een ontspannen sfeer zoek ik met de medewerker samen naar persoonsgerichte, praktische en direct toepasbare oplossingen. Daarbij wil ik zoveel mogelijk gebruik maken van de middelen die al beschikbaar zijn binnen het bedrijf.

In mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan mijn gezin. Zo ben ik wekelijks op het voetbalveld te vinden om training te geven aan het team waar mijn zoontje in speelt. Heerlijk om met die kleine monsters op het veld te staan. Wat sport betreft doe ik zelf graag aan wielrennen en squash, twee sporten waar ik graag mijn energie in stop!

Patrick Scheer
Patrick Scheer 01