Werkplekonderzoek

Ervaart een medewerker fysieke klachten tijdens het beeldschermwerken? Laat een werkplekonderzoek uitvoeren. Een effectieve aanpak om de werkplek te optimaliseren en de fysieke belasting zo snel mogelijk te verlagen. Met als resultaat: een comfortabele werkplek en geen, of zo min mogelijk, fysieke klachten. Daar wordt zowel de werkgever als werknemer gelukkig van.

Werkplekonderzoek uitvoeren
Werkplek advies

Wat is een werkplekonderzoek?

In zo’n 1,5 uur onderzoeken we de werkplek. We kijken of er een relatie is tussen de fysieke klachten, de werkhouding, de werkplek en de werkzaamheden. Onze gespecialiseerde werkplekadviseur gaat eerst met de medewerker in gesprek. Zo krijgen we een goed beeld van de klachten, de werkhouding en het werkgedrag. Daarna analyseert de werkplekadviseur de werkplek, werkhouding en werkzaamheden. Onze bevindingen delen we in een uitgebreide adviesrapportage op maat. Een helder overzicht van alle knelpunten en advies om die op te lossen. Een maand later komt onze werkplekadviseur langs voor een follow-up. Hoe gaat het nu? Wat kunnen we eventueel nog aanpassen om de werkplek te optimaliseren.

De voordelen van ergonomisch werken

Wij zouden het fantastisch vinden wanneer werkelijk iedereen op zijn of haar manier ergonomisch kan werken. Het levert immers ontzettend veel voordelen op. De belangrijkste voordelen staan hieronder overzichtelijk op een rij.

Ergonomisch werken verkleint de kans op fysieke klachten en verlaagt daarmee het verzuimpercentage.

Een passende, comfortabele werkplek maakt het veel gemakkelijker om plezier te hebben in het werk.

Meer gedaan krijgen in minder tijd dankzij slimme hulpmiddelen en werkwijzen.

Verzuim is altijd duurder dan het voorkomen van klachten.

20 tips voor ergonomisch werken

Arrow black rechts

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.

Contact

stuur een berichtje of bel ons gerust even op! We helpen je dan graag verder.

Patrick Scheer

We gaan graag met je in gesprek om een goed advies te formuleren. Dit kan desgewenst ook met een (video-)
belafspraak. Dus neem gerust contact met ons op.

Patrick Scheer 01

De 20 beste tips om ergonomisch te werken

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.