Werkplekonderzoek

Om maatwerk te kunnen leveren onderzoeken we eerst jouw werkplek. We worden vaak ingeschakeld wanneer er al klachten zijn, maar dit kan ook preventief worden gedaan. Tijdens het onderzoek bekijken we welke aspecten van jouw werksituatie mogelijk de oorzaak van fysieke klachten zijn. Op basis van die onderzoeksresultaten krijg je dan een passend advies. Door dit op te volgen worden de klachten vervolgens voorkomen, verminderd of opgelost. Wij blijven logischerwijs beschikbaar om hierin mee te denken.

Werkplekonderzoek-01
Werkplek advies

Hoe we jou helpen

Bij Fixx streven we naar een gezonde en comfortabele werkplek voor iedereen. Doorwerken met pijn of irritatie komt zowel de gezondheid als de productiviteit natuurlijk niet ten goede. Indien je dus last hebt, bijvoorbeeld van de veel voorkomende klachten bij het werken achter een beeldscherm, is het belangrijk om hier actie op te ondernemen. Wij staan klaar om je hierbij te helpen. Dit doen we door maatwerk te leveren voor iedere specifieke situatie. Dit bestaat soms uit advies aan werkgevers, andere keren uit aanpassingen aan werkplekinstellingen en soms juist uit het uitzoeken van een hulpmiddel dat het verschil maakt tussen werken met of zonder klachten. Deze diversiteit maakt ons werk ook zo leuk!

De voordelen van ergonomisch werken

Wij zouden het fantastisch vinden wanneer werkelijk iedereen op zijn of haar manier ergonomisch kan werken. Het levert immers ontzettend veel voordelen op. De belangrijksten daarvan staan hieronder overzichtelijk op een rij.

Ergonomisch werken verkleint de kans op fysieke klachten en verlaagt daarmee het verzuimpercentage.

Een passende, comfortabele werkplek maakt het veel gemakkelijker om plezier te hebben in het werk.

Meer gedaan krijgen in minder tijd dankzij slimme hulpmiddelen en werkwijzen.

Verzuim is altijd duurder dan het voorkomen van klachten.

20 tips voor ergonomisch werken

Arrow black rechts

Zou je zelf al wat uitgebreider aan de slag willen gaan met ergonomisch werken? Vraag dan onze tiplijst aan! Hier staan maar liefst 20 tips in die je kunt gebruiken om comfortabel en met plezier je werk te doen.

Contact

stuur een berichtje of bel ons gerust even op! We helpen je dan graag verder.

Patrick Scheer

We gaan graag met je in gesprek om een goed advies te formuleren. Dit kan desgewenst ook met een (video-)
belafspraak. Dus neem gerust contact met ons op.

Patrick Scheer 01